Steigen Sjøhus

Steigen Sjøhus

Redaksjon

Dronningruta på Engeløya i Steigen

«Dronningruta er 10,2 km lang og går over Fløya fra Skånland til Holkestad. Navnet har turen fått etter at dronning Sonja har vandret der.

Turen går i lett og fint terreng med en fantastisk utsikt over Hamarøy, Skotsfjorden, mot Småtindan, Nordskott, Vestfjorden, Engeløya og Lofoten. Turens høyeste punkt er 360 m.o.h. og tidsforbruk cirka 4-5 timer. Stien er godt merket og ryddet. Passer godt for alle og turvante barn fra 4-5 år og oppover.

Dronningruta: Skånland – Holkestad
Stien er merket opp veien, bak gården, over et gjerde og inn i skogen. Der følger du stolpemerkingen til du er oppe på ryggen. Der ser du Hamarøy nordøst og Engeløya rett nord. Derifra er det bare å følge ryggen oppover mot varden på det høyeste punktet.

I midnattssol er synet ubetalelig!
Stien er stort sett lett å finne, og ved å følge ryggen og merkinga kommer du vel videre. Du har nå kommet langt ned i lia og skimter et lite vann nede mot venstre, det øverste av Trollvatna. Her er det fint å ta et bad. Skogen videre kan være litt tett, og noe småklyving må til på noen berg.

Om litt er man nede på noen myrer. Derifra stiger du litt oppover ei li, og kommer nå til den siste «toppen», her tar du ned til høyre. God sti, noe bratt, men ikke skummel. Nede i den lille dalen går det litt oppover igjen, og så er man rett ovenfor Holkestad. Nå er det bare å følge stien godt mot høyre nedover bergene til du er nede på stranda ved en rekke med naust.

Populære eventer er Nord-Salten turlag med midnattsol-tur rundt St. Hans tider, og fullmåne- og midnattsolturene i juni og juli. Da ser man fullmånen i øst over Småtindan og midnattsolen over Lofotveggen i vest.

Sesong hele året, men tar man vær, vind og mørketid i betraktning, passer det best fra april og ut oktober.

«En av de vakreste turene Dronningen har gått» Dronning Sonja
«Vakkert langs Dronningruta» NRK Nordland
«Fabelaktig fjord- og fjellandskap» nord-salten.no

Kilde:  Paul Fortun

Legg igjen en kommentar

Søk i Arkivet

  • post@steigenferie.no

  • +47 47 89 16 60

  • Røssøy, 8289 Engeløya

– eller benytt vår kontaktside

Siste Nytt fra Arkivet

nb_NONorsk bokmål