Steigen Sjøhus

Steigen Sjøhus

Redaksjon

Skreifiske i Steigen er en fantastisk opplevelse!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email
Share on print

Steigen Sjøhus ligger godt til rette for en minneverdig time out fra hverdagen, og for de gode naturopplevelsene. Hva kan måle seg med fersk fisk rett ifra kilden, og en tur opp i fjellet og se utover Vestfjorden over til den majestetiske Lofotveggen.

Ikke bare er det godt fiske men naturen rundt oss er utrolig vakker, med store kontraster fra time til time, dag for dag.

«Skrei er torsk (Gadus morhua) som hver vinter og vår foretar gytevandringer i store masser til norskekysten og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Skrei er også en betegnelse som brukes om den norsk-arktiske torskestammen.

Omkring 40 % av skreien gyter i Lofoten-området i Nordland i februar-april
Men skreiens gyteområde strekker seg fra Mørekysten, eller helt ned ved Haugesund, til Sørøya i Finnmark. Det årlige skreifisket er særlig omfattende i Nordland, og skrei regnes som Norges eldste eksportprodukt. Fisken blir tradisjonelt servert trukket i lettsaltet vann, med lever, rogn og kokte poteter som tilbehør (mølje).

Ordet skrei kommer fra det norrøne ordet skreið som betyr fisk som skrider eller vandrer.» (Fra Wikipedia)

Ikke glem å booke skreifiske 15 mars – 10 april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Søk i Arkivet

  • post@steigenferie.no

  • +47 47 89 16 60

  • Røssøy, 8289 Engeløya

– eller benytt vår kontaktside

Siste Nytt fra Arkivet

nb_NONorsk bokmål
en_GBEnglish (UK) nb_NONorsk bokmål