[astra_breadcrumb]
Picture of Steigen Sjøhus

Steigen Sjøhus

Redaksjon

Topptur til Trohornet på Engeløya Steigen

Trohornet: 649 moh. Engeløya – Steigen er ca 10 km lang.

Fra toppen kan du nyte den utrolig flotte utsikten som åpenbarer seg 360 grader rund deg med vakker skjærgård langs kystlinjen, Engeløyas høyeste topp og selve hjertet på øya.

Her har du oversikten over de fleste toppene på øya som Prestkona, Hanekammen, Vesthornet, Mjeldberget, Tretindan, Sætertinden, samt en har en nydelig utsikt over til Skrova i Vestfjorden, Lofotveggen, Lundøya, Hamarøy, Hatten, Bogen, fjellrekken rundt Småtindan, og Nordskot.

«Trohornet» er skiltet i veikanten ved Mølleskog.
Stien er god og underlaget tørt hele veien til toppen. De første par hundre høydemetrene går gjennom vakker bjørkeskog som gradvis flater ut samtidig som vegetasjonen avtar og utsikten åpenbarer seg. Oppe på 300 m er du omtrent over skogsgrensen og du får et utrolig vakkert fjellparti som åpner seg for deg.

På de ca 3 km herfra til toppen paserer du først Klekkstinden og så Nonstinden før siste stigning opp til Trohornet ligger foran deg.

Lett fottur på tørr og godt oppmerket sti.
Fyll ev.vannflasker nede(ingen elver eller bekker oppe i fjellet)

Vinter
Kan være en del snø og is på utsatte partier, så brodder og truger kan være en fordel. Ski kan også brukes opp til Nonstinden og eller med en tur opp på Skjelltuva.

Kilde: Paul Fortun

Legg igjen en kommentar

Søk i Arkivet

  • post@steigenferie.no

  • +47 47 89 16 60

  • Røssøy, 8289 Engeløya

– eller benytt vår kontaktside

Siste Nytt fra Arkivet

nb_NONorsk bokmål